FreeBSD - Kernel mai mult de 4GB RAM

Ghiduri şi tutoriale despre cum să vă îmbunătăţiţi serverul/clientul dv. de metin2.
Deconectat
Avatar utilizator
Ionuț F.
Mister Just4Metin
Mister Just4Metin
Mesaje: 515
Membru din: 16 Mai 2015
Localitate: • Resita
Reputație: Nume anterior: Ionuț F.
Server Metin2: • Metin2
Regat: Jinno
Mulțumiri acordate: 9
Mulțumiri primite: 15
Contact:

FreeBSD - Kernel mai mult de 4GB RAM

Mesajde Ionuț F. » 27 Iun 2015, 14:53

Salut , pentru cei care au peste 4GB ram memorie , este important urmatorul articol care va explica cum sa compilati kernelul dvs pentru ca sistemul de operare FreeBSD sa suporte mai mult de 4GB ram .

**************************************************************************

4.2.1. FreeBSD nu suporta mai mult de 4 GB de memorie (RAM)? Mai mult de 16 GB? Mai mult de 48 GB?

Da. FreeBSD ca un sistem de operare suportă, în general, ca mai mult de memorie fizică (RAM), ca platformă în care se rulează pe nu. Ţineţi minte că platforme diferite au limite diferite de memorie, de exemplu ™ i386, fără a suporta cheltuielile de preaderare la cea mai mare de 4 GB de memorie (şi de obicei mai puţin decât că, din cauza spaţiului de adrese PCI) şi i386 cu PAE suportă cele mai multe la 64 GB de memorie. Platforme AMD64 desfăşurate în prezent de sprijin de până la 1 TB de memorie fizică.

4.2.2. De ce nu FreeBSD raportează mai puţin de 4 GB de memorie atunci când sunt instalate pe o maşină de i386?

Totală a spaţiului de adrese pe masini i386 este pe 32 de biţi, ceea ce înseamnă că cea mai mare de 4 GB de memorie este adresabil (poate fi accesat). Mai mult, unele adrese din această gamă sunt rezervate de hardware pentru diferite scopuri, de exemplu, pentru utilizarea si controlul dispozitivelor PCI, pentru accesarea memorie video, şi aşa mai departe. Prin urmare, suma totală de memorie utilizabilă de către sistemul de operare pentru kernel-ul şi aplicaţiile este limitat la mai puţin de 4 GB. De obicei, 3.2 GB la 3,7 GB de memorie este maxime utilizabile fizică în această configuraţie.

Pentru a accesa mai mult de 3.2 GB la 3,7 GB de memorie instalată (adică până la 4 GB, dar, de asemenea, mai mult de 4 GB), un special de optimizare numită PAE trebuie utilizat. PAE reprezintă pentru extensie adresă fizică şi este o modalitate pentru 32-biţi procesoare x86 pentru a aborda mai mult de 4 GB de memorie. Acesta remaps de memorie care altfel ar fi suprapuse de rezervări adresa pentru dispozitivele hardware de mai sus gama de 4 GB şi foloseşte-l ca memorie fizică suplimentară (a se vedea PAE (4)). Utilizarea PAE are unele dezavantaje, acest mod de acces la memorie este un pic mai lent decât normal (fără PAE), modul şi module încărcate (a se vedea KLD (4)) nu sunt acceptate. Aceasta înseamnă că toţi conducătorii auto trebuie să fie compilat în kernel.

Cel mai comun mod de a permite PAE este de a construi un nou kernel cu dosar special gata furnizat de configuraţia kernel-ului numit PAE, care este deja configurat pentru a construi un kernel în condiţii de siguranţă. Reţineţi că unele intrări în acest fişier de configurare kernel-ului sunt prea conservatori şi unele drivere marcate ca nepregătit pentru a fi utilizate cu PAE sunt de fapt utilizabile. O regulă de degetul mare este că, dacă şoferul este utilizabil pe 64-biţi (cum ar fi arhitecturile AMD64), aceasta este, de asemenea, utilizabil cu PAE. Dacă doriţi să creaţi propriul fişier de configurare kernel-ului, puteţi activa PAE adăugând următoarea linie de configurare:

options PAE

dupa ce se adauga in kernelul curent optiunea de mai sus se foloseste
cd /usr/src/sys/i386/conf sau amd64
config NumeKernel
cd ../compile/NumeKernel
make cleandepend && make depend
make
make install
shutdown -r now , pentru restart apoi verificati daca sistemul de operare freeBSD suporta mai mult de 4GB RAM.

sper ca acest post va fost de ajutor.
Imagine

Imagine

Înapoi la “Ghiduri şi Tutoriale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: [GA]Iulica, [RaffaeL], Knop și 5 vizitatori