[TUT] Platforma MyBB**

Despre programarea aplicațiilor web și nu numai, cu PHP, baze de date și altele.
Discutiile despre utilizarea si modificarea scripturilor se desfasoara in aria Webmaster.
Discuțiile despre proiectarea și optimizarea bazelor de date se desfășoară în aria Databases.
Neconectat
Avatar utilizator
[Brahma]
Ad Moderator
Ad Moderator
Mesaje: 1082
Membru din: 16 Mai 2017
Localitate: Acasa
Reputație: ▶️▶️▶️▶️▶️▶️
♔[Ad. Moderator J4M]✓
☬[Fost]: [Super Moderator 3/3]☆
☬[Fost]: Moderator (3/3)☆
☬[Fost]: Trial Moderator (1/1)☆
♔[Membru Club P]✓
♔[Mister J4M]
♔Discord: [Brahma]#6018
Status: Ocupat!
Server Metin2: Nu exista
Mulţumiri acordate: 0
Mulţumiri primite: 122  
Contact:

[TUT] Platforma MyBB**

Mesaj de [Brahma] » 17 Noi 2018, 20:47

Salut, in tutorialul de astazi o sa va arat cum se creaza un forum gratuit pe platforma MyBB cu domeniu gratuit.Acest tutorial este mai multe pentru incepatori.

P.S: Tutorial C/P care trebuia postat mai de mult :D

Cuprins:

1.Crearea si activarea domeniului.

2.Gazduire si activarea sa.

3.Conexiunea dintre domeniu si host.

4.Crearea unei baze de date.

5.Configurarea forumului.

Partea 1: Crearea si activarea domeniului.

Pentru inceput deschidem un browser Trebuie să fii logat sau înregistrat pentru a vedea acest link. si scriem sus si apasam enter.Vom folosi un domeniu gratuit de la dot.tk si forumul va arata sub forma xxxxx.tk.

A. In casuta care ne apare scriem numele pe care dorim sa il aibe forumul nostru.Dupa ce am scris numele si am mers mai departe completam urmatoarele cerinte dupa modelul dat.


Dupa ce am completat tot,apasam pe Sign Up si sub acest buton avem posibilitatea de a ne inregistra cu o adresa de email si apasam pe acest lucru. Dupa urmatoarea poza:


Dupa ce am facut acest lucru,completat cerintele si introducem o adresa de email valida pentru ca veti primi un mail cu un cod care trebuie sa il introduceti accesand un link care il primiti tot in mail.

B. Dupa ce am introdus acel cod,ne logam folosind mail-ul si parola care le-am folosit la crearea contului si ne va redirectiona spre alta pagina.(Nu inchideti aceasta pagina pentru ca ne vom intoarce sa introducem nameserverele pentru a face conexiunea dintre domeniu si host.)


C. Intram la Domains ---> My Domains si deocamdata lasam asa.

Partea 2: Gazduire si activarea sa.

A. Bun,accesam pagina web care este poza si ne creem un cont cu o adresa valida,il activam si alegem pachetul de gazduire gratuit si completam cerintele dupa urmatorul model:


Mergem mai departe si la final va trebuii sa primim un mail cum ca ni s-a activat contul si cu toate datele necesare si nameserverele.In mod normal contul este activat dupa 24-48 ore,uneori este instant.

Partea 3: Conexiunea dintre domeniu si host.

A. Dupa ce ne-a fost activat contul,mergem din nou la domeniu mai exact: Domains --> My Domains --> Manage Domain --> Management Tools --> Nameserver si facem urmatoarele configurari ca in poza de mai jos.


Repet: Nameserverele le gasiti pe mail-ul primit,sunt in numar de 4 si trebuie puse in ordinea in care sunt scrise pe mail.Vine srv1,srv2 etc.

Partea 4: Crearea unei baze de date.

A..Bun pentru crearea unei baze de date mergem pe panelul de la firma de hosting,dam scroll in jos si alegem Baze de date dupa alegem Baze de date MYSQL ca in poza de mai jos si faceti exact ca mine,dupa salvati.


Partea 5: Configurarea forumului.

Bun,pentru a configura forumul,trebuie sa descarcam resursele de pe MyBB - Free and Open Source Forum Software si descarcam fisierele si le dezarhivam pe desktop.Acuma avem nevoie de un program pentru a urca fisierele forumului pe host avem nevoie de Filezilla(Un transfer FTP = File Transfer Protocol) Trebuie să fii logat sau înregistrat pentru a vedea acest link. descarcam clientul.Si facem urmatoarele setari in Filezilla dupa poza de mai jos.Datele le luati din mail-ul primit de la firma de hosting.


Bun,daca s-a conectat cu succes deschideti folderul Upload ce il gaseati in arhiva cu resursele forumului,copiati tot ce se afla in acel folder si punetile in Filezilla mai exact in public_html.Dupa ce s-a terminat transferul ar trebuii ca in consola sa va apara un mesaj de genul 4l0wIzs.png ,fiind o platforma gratuita,dureaza in jur de 5-10 minute acest transfer.

Dupa transfer deschideti un browser si in casuta de sus scrieti: Trebuie să fii logat sau înregistrat pentru a vedea acest link. si apasati enter. O sa va apara un chit de configurare,dati next pana la unde introduceti datele bazei de date ce le gasiti pe panel la baze de date MYSQL,daca ati introdus datele bine,o sa va lase sa treceti mai departe dati next pana la unde va creati un cont de administrator,dand next ati terminat configurarea si forumul vostru este perfect functional,acuma tot ce ramane de facut este sa il faceti dupa bunul plac.

O sa revin cu mai multe tutoriale:

Crearea unui logo si activarea acestuia.
Setarile de baza unui forum.
Schimbarea temei.
Multumesc pentru timpul acordat!


Vă rugăm să scanaţi întotdeauna fişierele pe care le descărcaţi cu VirusTotal.

Scrie răspuns

Înapoi la “Tutoriale scripting”