Cel mai bun antivirus gratuit

Soluții pentru erori ce țin de partea de software, discuții despre programe utile pentru Windows, Linux, MacOS întrebări și răspunsuri despre programare.
Ynari Metin2 - PVM Hard Acceseaza website
LEVEL MAXIM 99 Sisteme Complexe
Avatar utilizator
Sathyr
Lider Moderatori

Lider Moderatori
Mesaje: 1225
Membru din: 14 Feb 2018, 18:23
Server: Tigerghost
Regat: Jinno
Aprecieri: 29  
Mulţumiri: 646  
Discord: Copiază ID
 Contact:
Medalii

Cel mai bun antivirus gratuit

Antivirusul este aplicația care trebuie să o instalați de fiecare dată când instalați sistemul de operare. Windows 8 și Windows 10 au un antivirus încorporat, dar nu este cel mai bun, iar actualizările nu apar atât de rapid. În plus, sunt situații în care este depășit de situație.

Mai nou, anul aceasta ne va aduce ceva modificări interesante. Privind versiunea de aici observ că Windows Defender se dezvoltă foarte bine. Chiar mi-a lăsat o impresie foarte ok.

Unii cred de cuviință că un antivirus plătit este mai bun ca un antivirus gratuit. Punctele de vedere sunt infirmate de testele făcute de profesioniștii. În topul de aici se observă faptul că anumiți antiviruși cu plată sunt depășiți de către cei gratuiți.

Cârcotașii ar spune că antivirusul cel mai bun este omul. Evident, prevenția este cea mai bună, dar și în mediile sigure te poți virusa fără să îți dai seama.

Dacă vrei să îți iei un antivirus cred că ar trebui să încerci aici.

7 antiviruși gratuiți buni în 2018. Tu ce ai ales?
Kaspersky Antivirus
Avast Free Antivirus
Bitdefender Antivirus Free Edition
AVG Antivirus Free
Panda Cloud Antivirus
Avira free Antivirus
Comodo Antivirus

Mereu am fost de părere că un antivirus trebuie să fie ușor de personalizat, să aibă o interfață curată și opțiunile importante la vedere.

Kaspersky Antivirus

Nu mă așteptam ca ei să ofere gratuit un antivirus. Se pare că nivelul de protecție spre asta va merge. Poate că mai toți vor avea versiuni gratuite pentru utilizatori. Așadar, dacă vreți să descărcați o versiune gratuită a lor puteți să o faceți accesând link-ul acesta.


Consumul de resurse este destul de mare, din punctul meu de vedere. Dar este prima versiune, probabil va mai fi optimizat.

Avast Free Antivirus

Unul dintre cei mai populari antiviruși este Avast Antivirus. Ajuns la versiunea 2018 opțiunile se îndreaptă tot mai mult spre rețelele de socializare. Deja antivirusul ne îndeamnă să facem cont cu ajutorul Facebook-ului sau a Google+.

Îmi place faptul că insistă pe securitatea browser-ului și au un Browser CleanUP. Știți și voi situațiile în care se instalează fel de fel de toolbar-uri sau extensii care vă modifică bara de căutare și alte chestii.

Ca o paranteză, aveți aici un tool mic și interesant care își face treaba în situații de genul.

Îmi place faptul că nu are un consum ridicat de resurse. Se observă 2 taburi ce consumă puțin peste 40 de MB de RAM. Destul de bine, zic eu.

Mă bucură faptul că rulează foarte bine pe Windows 10. N-am avut niciun bug, nicio problemă cu acesta.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender sunt românii noștri. Da, este un antivirus românesc realizat de către Softwin, un producător român. Noi niciodată n-am avut încredere în ai noștri, mereu am zis că alții sunt mai buni. La început au avut un consum mare de resurse pentru aplicația lor și, practic, și-au făcut un brand din asta.

Între timp, pe bloguri, pe site-urile de știri au tot făcut campanii de promovare a antivirusului. Se pare că pe afară sunt pe locul 1 la detectare de antiviruși. Nu poate decât să ne bucure lucrul acesta.

Am testat și eu pe Windows 10 noul Bitdefender, însă intefața nu mi s-a părut la fel de prietenoasă ca cea a Avast-ului. Versiunea gratuită are o interfață minimalistă și, practic, nu poți seta mare lucru fără un cont pe site-ul lor.

În altă ordine de idei, în Task Manager ne arată în jur de 200 MB de RAM consumat. Mi se pare mult prea mult chiar și pentru Bitdefender.

AVG Antivirus Free
AVG au trecut recent printr-un scandal privind colectarea de date. Chiar și acum, la instalarea antivirusului m-au întrebat dacă sunt de acord să îmi schimb căsuța de căutare a browser-ului în cea de la AVG.

avg-browser
Nu mi se pare deloc normal, având în vedere că antivirușii de mai sus se ofereau să curețe browser-ul de extensii, nu să adauge încă o personalizare.

avg consum
Resursele consumate sunt mai greu de identificat față de antivirușii de mai sus. Oferă mai multe servicii, iar acestea sunt împărțite pe mai multe procese.

Va fi interesant să vedem ce se va întâmpla cu AVG. Cei de la Avast au cumpărat divizia de antivirus a celor de la AVG cu o sumă totală de 1.3 miliarde de dolari.

Panda Cloud Antivirus

Panda este primul antivirus pe care l-am testat. Pe acele vremuri chiar era un antivirus dificil, dar cu o rată de detecție foarte bună. Între timp au trecut spre serviciile în cloud. Avantajul acestui antivirus este că, fiind conectat la serverele Panda, nu mai are nevoie de actualizări, ci este suficient ca serverul să primească aceste actualizări.

Este dificil pentru cei care nu au o conexiune stabilă la internet. Dar, în România, oare mai sunt probleme de acest gen?!

Nu am reușit să-l testez pe Windows 10. Nu stiu dacă serverul lor era blocat sau ce s-a întâmplat, cert este că n-am putut descărca nimic. A rămas exact ca în poza de mai sus.

Avira free Antivirus

Avira este un antivirus pe care l-am tot folosit la serviciu. Colegii de muncă l-au tot utilizat și li s-a părut un antivirus interesant. Ca rată de detecție mi s-a părut ok, dar ca rezolvare a problemelor nu mi s-a părut deloc ok.

AVIRA
Faptul că îmi aruncă tot felul de notificări, că mă întreabă dacă vreau să îi fac update nu mi se pare deloc ok. Vreau să fac lucrurile acestea singur, nu să mă notifice de fiecare dată.Consumul de resurse este decent. Probabil că încă nu l-au optimizat atât de bine pentru Windows 10. Launcher-ul am încercat să îl închid, însă n-a dispărut din Task Manager. Un consum de 3-40 de MB în idle este ok. Se încadrează în categoria: antivirus light.

Comodo Antivirus

Comodo este un antivirus decent. Mie mi-a plăcut încă de la început. La noi, însă, nu este chiar atât de cunoscut, dar pe afară obține punctaje și premii bune.

Interfața acestuia este una prietenoasă, așa cum ar trebui să fie orice antivirus de pe piață. De obicei, oamenii neinițiați în lumea calculatoarelor folosesc un antivirus. Opțiunile trebuie să fie la îndemână.

consum de resurse comodo antivirus
Nu îmi place faptul că, oricât de mult am debifat la instalare, tot m-am trezit cu browser-ul lor pe cap. Da, Comodo Browser este ok, dar nu mă obliga să-l instalez fără să doresc acest lucru. Pe lângă acest lucru, Comodo a fost singurul care mi-a cerut restart la calculator după instalare și upgrade.

La capitolul consum de resurse stă și el destul de bine. Îmi place faptul că și el stă bine la capitolul resurse consumate, chiar dacă procesorul era un pic solicitat.

Și pentru că listarea noastră nu este suficientă am zis că trebuie să luăm în considerare și testele făcute de AV Comparatives. Așadar, iată aici un PDF în care se discută multe lucruri interesante despre antiviruși.

Unii se bat cu pumnul în piept că antivirusul din Windows 10 este cel mai bun. Mi-ar plăcea să știu dacă sunteți de acord cu ei. Alte păreri ar fi că vremea antivirușilor a apus și că ne putem proteja cu browser actualizat, alături de un sistem de operare actualizat și Windows Defender.


Un test cu cea mai nouă versiune de Windows 10 este cel de mai jos:

Așadar, ce antivirus folosiți voi în 2018? Este vreunul din lista de mai sus?!

CUM ALEG CEL MAI BUN ANTIVIRUS
Concluzie: Am încercat să vă prezint cele mai importante aspecte ale unui antivirus. Sper că am și reușit. Nu uitați că între calculator și scaun mai există o persoană. În principal, aceasta este prima care poate acționa împotriva virușilor. Cu cât mai mult veți avea grijă, cu atât Pc-ul va fi mai protejat.
Imagine -> official.sathyr
Afișează semnătura
Avatar utilizator
ManiacRobert
Developer

Developer
Mesaje: 1535
Membru din: 09 Dec 2013, 09:51
Server: Canary-World
Regat: Shinsoo
Aprecieri: 312  
Mulţumiri: 701  
Discord: Copiază ID
 Contact:
Medalii

Windows defender.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Afișează semnătura
Avatar utilizator
Sathyr
Lider Moderatori

Lider Moderatori
Mesaje: 1225
Membru din: 14 Feb 2018, 18:23
Server: Tigerghost
Regat: Jinno
Aprecieri: 29  
Mulţumiri: 646  
Discord: Copiază ID
 Contact:
Medalii

ManiacRobert scrie:Windows defender.
La Windows 10.
Imagine -> official.sathyr
Afișează semnătura
Avatar utilizator
Donici Cătălin
Administrator

Administrator
Mesaje: 4563
Membru din: 24 Iul 2013, 19:01
Aprecieri: 85  
Mulţumiri: 2309  
Discord: Copiază ID
 Contact:
Medalii

Pe unde am mai instalat si eu am lasat Windows Defender.

Dar ca si antivirus secundar, recomand Bitdefender Free.

Momentan folosesc versiunea Premium de la Bitdefender, sunt multumit :)

P.S Nu instalati doua antivirusuri pe acelasi laptop/pc !
Contact:

Discord: Donici CătălinAtenție exista adrese false de discord. Adresa mea este Donici Cătălin#5254
Afișează semnătura
Avatar utilizator
[RaffaeL]
Software Developer

Software Developer
Mesaje: 3274
Membru din: 19 Mar 2016, 12:58
Server: ...
Aprecieri: 15  
Mulţumiri: 2531  
  Rezolvări prob.: 2
Discord: Copiază ID
 Contact:
Medalii

Eset. Fie Internet security fie Nod antivirus. Pentru cine nu vrea sa plateasca licenta, poate reactiva versiunea trial de 90 de zile cu ajutorul unui mic truc :)
Fiind versiunea trial oficiala, se beneficiaza de toate actualizarile, atat pentru aplicatie cat si pentru module.
Imagine
Imagine
https://www.youtube.com/watch?v=GhYkCIETEto
Do everything, if you know what you're doing, else... Imagine
Ma gasesti si aici: Discord https://discord.gg/5J5GnyZVSR
Afișează semnătura
Răspunde

Înapoi la “Software”

  • Informaţie
  • Cine este conectat

    Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

Awesome